Župa Svih Svetih Aladinići

Vitraji u našoj župi

Dragi župljani!
Ovih dana postavili smo sve vitraje u našoj župnoj crkvi. Razmišljajući o temi koja bi bila prikladna za unutrašnjost naše crkve, odabrali smo temu o svecima i blaženicima, jer je naša župa posvećena Svim Svetima. Htjeli smo vitrajima pokazati kako hrvatski narod ima svoje svece i blaženike u koje se može ugledati, kao i ostale svece koji nam mogu biti primjer kako nasljedovati Isusa.

Vitraje koje smo postavili su:

Lijeva strana gledano od oltara: sv. Nikola Tavelić, sv. Marko Križevčanin, sv. Leopold Bogdan Mandić, bl. Ozana Kotorska, bl. Gracija Kotorski, bl. Ivan Merz, bl. Alojzije Stepinac, bl. Miroslav Bulešić, bl. Marija Petković, bl. Drinske mučenice.

Desna strana gledano od oltara: sv. Obitelj, sv. Cecilija, sv. Ivan Krstitelj, sv. Petar i Pavao, sv. Mihael, sv. Gabriel, sv. Rafael, sv. Ivan Pavao II., sv. Majka Terezija, sv. Padre Pio.

Na pročelju crkve postavljeni su vitraji: Alfa, Omega, Biblija, Križ, Duh Sveti i Euharistija.
Autor likovnog rješenja vitraja je Robert Mijalić, akademski slikar iz Rijeke, a vitraji su izrađeni u radionici „Staklorad” vlasnika Pera Oršolića iz Tolise. Vitraje su financirali pojedinci i obitelji iz naše župe kao i oni izvan župe, a koji su vezani uz župu.

BOGU HVALA NA SVEMU I MOĆNOM ZAGOVORU NAŠIH NEBESKIH ZAŠTITNIKA SVIH SVETIH.
Hvala svima koji su pomogli svojim molitvama i prilozima da se realizira ovaj veliki projekt.
Hvala svima koji na bilo koji način pomažete u radu župe i župnog ureda.