Župa Svih Svetih Aladinići

Proslavljena svetkovina Duhova na Bobanovom

Na svetkovinu Duhova, 5. lipnja, u filijalnoj crkvi na Bobanovom, u župi Prenj, proslavljen je zaštitnik ove filijalne crkve. Svečanost je počela mimohodom

folklornih društava od mjesnoga doma do crkve. U mimohodu su sudjelovali uz domaće kulturno umjetničko društvo i kulturno-umjetnička društva iz: Aladinića, Domanovića, Dretelja, Stoca i Rotimlje. Po dolasku u crkvu započela je svečana sveta misa koju je predvodio don Božo Goluža, urednik Crkve na kamenu uz suslavlje don Mile Vidića, župnika i don Marina Krešića, župnika Aladinića.

Proslava svetkovine Duhova i smotre folklora Bobanovo 2022

Uz mnoštvo vjernika, liturgijsko pjevanje je predvodio veliki župni zbor, a u službi oltara bili su ministranti kao i čitači koji su pročitali Božju riječ. Don Božo je u propovijedi govorio o darovima Duha Svetoga te ih na jednostavan i zanimljiv način protumačio i povezao sa svakodnevnim životom. Nakon završetka svete mise uslijedila je smotra folklora uz pučko veselje i druženje u dvorištu crkve.

Za proslavu Duhova vjernici su se pripremali trodnevnom duhovnom obnovom. Prvu večer misu je predvodio don Vinko Nenadić, župni vikar u župi sv. Mateja u Mostaru, drugu večer predvodio je don Tomislav Rajič, župni vikar s Bune. Treću večer predvodio je don Ilija Petković, župnik iz Čapljine. Liturgijsko pjevanje animirali su mladi iz  Čapljine. Poslije mise uslijedilo je druženje uz prigodni domjenka kojega su pripremili mladi Bobanova.