Župa Svih Svetih Aladinići

Cjelonoćno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom

ISUSOVI PRIJATELJI MARTA, MARIJA I LAZAR

U noći sa 28. na 29. srpnja u našoj župi organiziramo cjelonoćno klanjanje pred Presvetim. U 21 sat započinje zajedničko klanjanje i traje do 22 sata, a nakon toga crkva će biti otvorena cijelu noć do jutarnje sv. Mise u 7 sati i tko god želi može doći bilo kada u noći i biti pred živim Bogom.
Uistinu nema ljepšega niti boljega društva od Isusa. S kime voliš provoditi vrijeme? Nažalost danas mnogi vrijeme provode u ovozemaljskim ispraznostima. Većina provodi vrijeme na društvenim mrežama, bez doticaja sa stvarnošću.

Tražimo da nas nešto ispuni, ali nitko nas ne može ispuniti kao Isus. Često je Isus svraćao u Betaniju, kod svojih prijatelja; Marte, Marije i Lazara. I mi smo danas Isusovi prijatelji i želimo da svraća kod nas. Želimo te Isuse i nikad nećemo prestati za tobom čeznuti. Dođi u domove naših srdaca. Vrijeme koje ćemo provesti sa tobom neka bude uistinu pravo prijateljsko vrijeme.

Pod okriljem noći zasjati će svjetlo istinsko na našem oltaru. Ono će otjerati svaku tamu iz naših srdaca. Isuse, tvoji smo prijatelji. Želimo te posluživati kao Marta; slušati te kao Marija do tvojih nogu i biti pozvani kao Lazar iz grobne tame. Kod nas si Isuse uvijek dobro došao i nema nam dražeg gosta od tebe!
Otvorimo svoja srce i dođimo na pobožnost klanjanja pred Presvetim.