Župa Svih Svetih Aladinići

Živi Isus nas čeka

„Dođite k meni svi vi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim“ (Mt11,28-29). Ove nam Isusove riječi nude sve što nam je danas potrebno jer smo veoma često izmoreni i opterećeni od samih sebe i svih zadataka koje si sami zadajemo i kojima se bespotrebno opterećujemo. A živi Isus nas čeka u malom komadiću kruha!!

Svakog četvrtka u 21 h u župi Svih Svetih Isus čeka na nas. Gdje smo se izgubili, gdje smo zaglavili? Ne možemo znati za Isusa ako ne znamo za sebe. Možda lijeno prebacuješ programe na Tv-u i dosađuješ se dok Isus čeka. Možda guglaš po mobitelu i tražiš najnovije zanimljivosti dok Isus čeka. Možda igraš listiće u kladionici i piješ sa prijateljima dok Isus čeka. Moj Isuse koliko si strpljiv dok čekaš nas zalutale, dok nas u ljubavi pozivaš. A on je tako blizu, dok su naša srca daleko od njega. Potražit ćemo ga kada dođe bolest, razočarenje, starost, gubitak posla, kada dijete pođe krivim putem…

Naš ljubljeni Isuse, koji si tu, u našoj crkvi, želimo biti s tobom u zdravlju, mladosti, tijekom godišnjeg odmora, kada su nam djeca na pravom putu. Baš ti Isuse si naše najbolje društvo. Znaš slušati, opraštati, čekati, ljubiti…Pa tko nam može pružiti ono što ti pružaš? Nitko. Tko nas uvijek iznova prima pa i onda kada sami sebe ne bismo primili? Prima nas živi Bog u pokaznici na bijelom oltaru.

Vjerujmo i opet vjerujmo da ćemo primiti obilje milosti bivajući u društvu našega Gospodina. Sve molitve tijekom dana ne mogu se porediti sa jednim euharistijskim klanjanjem pred živim Bogom. Hvala ti Gospodine što si tu sa nama i što nas čekaš!