Župa Svih Svetih Aladinići

Mali tečaj Radosnog Kršćanstva u našoj župi

Župu Svih Svetih u Aladinićima, posjetili su članovi zajednice Kursilja iz Posušja i pokretač i voditelj zajednice Kursilja u Hrvatskoj, don Andrija Vrane. Oni su stigli radosno i otvoreno na poziv našeg župnika don Marina Krešića. Vjernici iz naše župe koji su odlučili sudjelovati na ovom tečaju, to su učinili u razdoblju od 26. do 29. svibnja. Upravo je to bio početak devetnice Duhu Svetomu koja nije mogla bolje započeti.

Sva četiri dana zajedništva imali smo priliku sudjelovati na zajedničkom slavlju sv. Mise, pobožnosti krunice te slušanju životnih svjedočanstava naših prijatelja iz Posušja.

Don Andrija nam je približio sljedeće teme: Upoznaj sebe (Tko sam ja?), Milost, Sakramenti (i posebno) + Euharistija te tema o Duhu Svetomu. Temu o osobi Isusa Krista održao je naš župnik don Marin. Uistinu smo mogli doživjeti koliko je Gospodin divan i kreativan u životima svih onih koji mu se kroz molitvu predaju. Po iznimnom djelovanju Duha Svetoga kroz četiri dana mogli smo spoznati što znače svetopisamske riječi: “živjeli su kao jedno srce i jedna duša”.

Zajedništvo i molitva su nam potrebni kao kiša pustinji. Hvala Presvetom Trojstvu, Svim Svetima i našem župniku koji je realizirao sve ovo što se dogodilo. Hvala don Andriji i svim članovima Kursilja iz Posušja, koji su i nadalje dobro došli u našu župu kao istinska braća i sestre u Kristu.