Župa Svih Svetih Aladinići

Božić u našoj župi

Svetkovina rođenja Gospodnjeg svečano je proslavljena u našoj župi. Misu polnoćku, kao i sv. Misu na sam dan svetkovine, predvodio je župnik don Marin. Slavlju Božića prethodila je duhovna priprava kroz došašće i sv. Ispovijed. Sv. Misno slavlje svojim sviranjem i pjevanjem animirao je Župni zbor koji je lijepo i svečano pjevao božićne pjesme.
Župnik je pročitao biskupovu božićnu čestitku. Biskup je istaknuo: “Jedina riječ koja sažima Božić je ljubav” Na Božić slavimo, dodao je, ulazak Svemogućega Boga u našu ljudsku povijest u liku siromašnog i nemoćnog djeteta.
“To je otajstvo utjelovljenja. Razlog tomu je jednostavno zato što nas Bog voli i iako smo grešnici, dragocjeni smo u Božjim očima, zapravo toliko dragocjeni i vrijedni ljubavi da je on spreman žrtvovati svoga Sina za naše spasenje”
Rekao je i kako našem svijetu uvijek prijeti tama. “Kao globalna zajednica, iz dana u dan uočavamo da se ravnoteža našega okoliša gubi; stabilnost međunarodnog poretka je potkopana nasiljem ratovanja; dobrobit naše braće i sestara ugrožena je raširenom nepravdom, zlim nakanama i sebičnim ponašanjem pojedinaca. Suočavamo se s izazovima ekonomskih poteškoća. Suočavamo se s neizvjesnošću dok nastojimo definirati smjer svoje budućnosti. U takvim životnim okolnostima s pravom postavljamo pitanje: ‘Gdje se nalazi svjetlo?”, naglasio je biskup.
Istaknuo je kako slavlje Božića ne bi smjelo ostati puki spomen na prošli događaj. “Prepoznajmo u Božiću i vlastitu odgovornost. Pozvani smo svojim načinom života biti graditelji mira i povjerenja, nositelji poruke nade i ohrabrenja u svijetu u kojemu živimo”, naglasio je.
Kao glasnici mira, poručio je, zagrlimo svakoga, jer smo i sami u novorođenom Spasitelju zagrljeni Božjom ljubavlju. I molimo ga: “Svemogući, koji si dijete postao, obasjaj naše noći,prodri u našu ravnodušnost i donesi svjetlo”.
Svima vama, dragi župljani i prijatelji, svima vašim u domovini i po svijetu, osobito bolesnicima, starijima i osamljenima, na dobro vam došao Božić i sveto Porođenje Isusovo.