Župa Svih Svetih Aladinići

Božić u našoj župi

Svetkovina rođenja Gospodnjeg svečano je proslavljena u našoj župi. Misu polnoćku, kao i sv. Misu na sam dan svetkovine, predvodio je župnik don Marin. Slavlju Božića prethodila je duhovna priprava kroz došašće, sv. Mise zornice i sv. Ispovijed. Sv. Misno slavlje svojim sviranjem i pjevanjem animirao je Župni zbor koji je lijepo i svečano pjevao božićne pjesme.

Župnik je u propovijedi istaknuo kako nas Božić podsjeća na važnu istinu: Bog se udomio u našoj sredini. On stalno želi nalaziti dom u našim srcima. Bog se rađa u srcu svakog čovjeka koji mu se otvara. Toliko smo puta ispunjeni tjeskobama, nesigurnošću, strahom, zabrinutošću, razočaramo se u sebe i postupcima naših najbližih. Žalosti nas nepravda koju susrećemo. Ima dana kada sve izgleda teško. Danas je sve drugačije. Vidimo život, nadu i spasenje. Bog nas želi spasiti, izbaviti iz tjeskoba, grijeha i beznađa. On daje smisao našem životu. Bog nam daruje ljubav i svu svoju bliskost. Bog nas ljubi i voli. Neka nas sve pohodi sveta ljubav i radost Božića.

Svima vama, dragi župljani i prijatelji, svima vašim u domovini i po svijetu, osobito bolesnicima, starijima i osamljenima, na dobro vam došao Božić i sveto Porođenje Isusovo!