Župa Svih Svetih Aladinići

Proslava Uskrsa u našoj župi

I ove godine u našoj župi svečano je proslavljen Uskrs, najveći kršćanski blagdan. Sv. Misno slavlje svojim sviranjem i pjevanjem animirao je Župni zbor koji je lijepo i svečano pjevao.

Mladi iz župe otpjevali su Svetoj žrtvi uskrsnici. Župnik je u propovijedi istaknuo kako nas Uskrs poziva na uskrsnu radost i mir. Uskrs nam poručuje: mislite jedni na druge, darivajte se jedni drugima, volite jedni druge kao što je Krist nas ljubio. Pozvani smo s vjerom prihvatiti Krista uskrsloga. Krist je uskrsnuo za mene i za tebe. To trebamo naviještati, tome se trebamo radovati. Zato nam svima treba radosnih i oduševljenih svjedoka Kristova uskrsnuća.

Uskrs 2022 župa Svih Svetih Aladinići

Situacija u svijetu i u nas, sigurno, mnoge obeshrabruje. Imamo sto pitanja, tjeskoba, nedoumica. Padamo pod raznim, ponekad gotovo ili stvarno nesnosnim bremenima. Muče nas crna predviđanja. Bog je jači od zla. On uvijek pobjeđuje, diže iz blata. Svjesni smo mi svih životnih poteškoća. Vjerujemo da po njegovu uskrsnuću ima smisla svaka patnja i nevolja.

Vjerovati u Uskrsloga znači davati svijetu svjedočanstvo o ljubavi i životu koji se preobražava. Dopustimo Isusu da nas mijenja i preobražava.