Župa Svih Svetih Aladinići

Održana duhovna obnova u našoj župi

Upravo na spomendan bl. Alojzija Stepinca, 10. veljače, u našoj župi, upriličena je duhovna obnova pod nazivom „U mom srcu vatra-Sve obnoviti u Kristu“. Voditelj duhovne obnove bio je fra Dario Galić, župni vikar u župi Drinovci.

Duhovna obnova je započela u 17:30, molitvom svete krunice i razmatranjem Gospodinova života kroz radosna otajstva krunice. Svi prisutni vjernici imali su priliku pomiriti se sa Gospodinom kroz sakrament Pomirenja.

Sveto euharistijsko slavlje, slavio je fra Dario Galić u zajedništvu sa župnikom župe Svih Svetih, don Marinom Krešićem. Misno slavlje uzveličali su članovi molitvene zajednice „Mlado Sunce“ svojim iznimnim vokalno instrumentalnim sposobnostima.

Kroza propovijed fra Daria, mogli smo se upitati koje mjesto dajemo Isusu u našem životu. Ako je Isus nama sve i ako nam je najbitniji, mi ćemo duhovno rasti i jačati, baš kao i naša obitelj. Ako nam je Isus sporedan u životu i nebitan, duhovno ćemo zakržljati, baš kao i naša obitelj i svi odnosi u njoj. Potaknuti smo na razmišljanje čime hranimo svoju dušu; unosimo li u nju smeće kroz razne digitalne ponude ili je hranimo Kristovim tijelom i njegovom Svetom Riječi. Koliko samo vremena dajemo svome Bogu, a koliko drugim stvarima?

Nakon Svete Mise, vjernici su imali mogućnost biti bliski sa svojim Gospodinom kroz Euharistijsko klanjanje pred Presvetim. Divno je i neponovljivo gledati živoga Boga „oči u oči“ i primati ozdravljenje duše i tijela. Mnoge milosti primamo od svoga Gospodina jer on želi našu sreću, naše zdravlje duše i tijela, naše oslobađanje od svih navezanosti koje nas opterećuju.

Svaki prisutni vjernik, pri završetku duhovne obnove primio je preko svećeničkih ruku pojedinačni sveti blagoslov.

Zahvaljujemo Gospodinu Isusu Kristu i svima svetima na doživljenoj duhovnoj obnovi, koja je postala snažan temelj za nadolazeće korizmene dane.
Zahvaljujemo voditelju fra Dariu Galiću za darovano vrijeme i poticaje, baš kao i našem župniku don Marinu, kojemu je veoma stalo da naša župna zajednica jača i raste na putu svetosti.

Daniela Raguž