Župa Svih Svetih Aladinići

Završetak svibanjske pobožnosti „Idite Gospi“

„Idite Gospi. Volite je! Uvijek molite krunicu. Molite je dobro. Molite je što češće možete! Budite duše molitve. Nikada se nemojte umoriti moliti, to je ono što je najpotrebnije. Molitva potresa Božje srce, ona zadobiva nužne milosti“ (sv. Padre Pio)!

Nemali broj vjernika okupljao se u župnoj crkvi Svih Svetih na Aladinićima svake svibanjske večeri pred licem nebeske Majke. Školska djeca od prvog do osmog razreda predmolila su krunicu i Lauretanske litanije te pobožno osvajala srce naše ljubljene Majke. Nakon krunice slijedila je Sveta Misa koja je redovito započinjala najljepšim marijanskim pjesmama.

Vjernici su kroza pobožnost krunice donosili Majci svoje radosti i žalosti, svoje patnje i probleme, vjerujući da će Ona sve predati svojemu božanskom Sinu.

Posljednju večer u svibnju bilo je posebno svečano. Molitva krunice, kao i Sveta Misa bili su prožeti ogromnom zahvalnošću za sve primljene milosti. Župnik, don Marin Krešić, blagoslovio je svu školsku djecu i zahvalio za završenu vjeronaučnu i školsku godinu. Na koncu Svete Mise, okupljeni oko Marijinog kipa, izmolili smo posvetnu molitvu Gospodinovoj i našoj Majci.

Marijo, kraljice neba i zemlje, moli za nas!