Župa Svih Svetih Aladinići

Duhovna obnova u našoj župi

Od 19. do 21. rujna u našoj župi održana je duhovna obnova koju je predvodio fra Josip Ikić. Kroz dva dana duhovne obnove vjernici su imali prigodu za ispovijed i duhovni razgovor a zatim je uslijedila sv. Misa. U prigodnoj propovijedi fra Josip je ohrabrio vjernike da svjedoče svoju vjeru u ovome svijetu i da žive po Božjim zapovijedima. Mnogi su se ljudi udaljili od Boga. Svaki dan se trebamo opredijeliti za Boga. U životu je najvažnije da nam Bog bude na prvom mjestu. Ako je Bog na prvome mjestu, onda je sve ostalo na svome mjestu.

Drugi dan duhovne obnove fra Josip  je govorio o važnosti obitelji. Kriza koja je zahvatila sva područja života, posebice je zahvatila obitelji. Posljednja borba između Boga i Sotone bit će preko braka i obitelji. Obitelj sve više razara i uništava nevjera, nemoral, rastave… Obitelj je toliko danas uzdrmana i ugrožena. Nestalo je žrtve, opraštanja, molitva se gasi. U obitelji moramo vratiti zajedničku molitvu. Radost i blagoslov nisu u materijalnom, nego duhovnom bogatstvu. Trebamo se ugledati u Svetu Obitelj. Obitelj koja moli zajedno, ostaje zajedno.

Nakon sv. Mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje pred Presvetim i molitva za ozdravljenje duše i tijela. Vjernici su po završetku pobožnosti imali priliku primiti pojedinačni blagoslov.

Neka Gospodin usliši sve molitve i nakane onih koji su sudjelovali na duhovnoj obnovi i neka njih i njihove obitelji očuva od Zloga i prati ih na njihovom životnom putu.