Župa Svih Svetih Aladinići

Sa svetim Josipom

Velika devetnica u čast svetom Josipu, započela je prvom srijedom, 17. siječnja u župnoj crkvi Svih Svetih u Aladinićima. Svake srijede vjernici su se u velikom broju okupljali, te imali mogućnost pomirenja s Gospodinom u sakramentu svete ispovijedi. Pobožnost je počinjala krunicom, litanijama i molitvama u čast ovom tihom, ali nadasve vjernom i vrijednom svecu. Potom je svetu Misu slavio naš župnik don Marin Krešić i uvijek isticao kao poticaj svima nama, neku od Josipovih krjeposti. Župni zbor je vjerno i ustrajno animirao svako Misno slavlje.
Vjerni Božji narod, donosio je uzastopno svih devet srijeda, svoja srca ispunjena kojekakvim potrebama i molbama, utječući se Marijinom zaručniku i vjerujući u njegov moćni zagovor pred Gospodinom. Zar može Bog išta odbiti onome koji nije ostavio Majku i Dijete u njezinom naručju?
Sveta Terezija Avilska ovako je govorila: „ Moje je veliko životno iskustvo da mi je sv. Josip izmolio od Boga velike milosti. Upravo to me potiče da cijeli svijet pozovem na štovanje sv. Josipa. Nisam nikoga poznavala koji je sv. Josipa uzalud molio i njegovom se zagovoru uzalud utjecao“
Posljednju srijedu ove velike devetnice župnik je sa okupljenim vjernicima molio posvetnu molitvu pred kipom sv. Josipa i nad sve prisutne zazvao njegov snažni zagovor.
Neka nas sve zagovor svetog Josipa učini poslušnima, tihima, vjernima i ustrajnima na našim životnim putovima.