Misijska akcija MIVA i blagoslov vozača i vozila

U veljači 1982. godine, prvi župnik don Ante Đerek, uveo je u korizmi blagoslov vozača i vozila za čitavu župu. Razlog je bio sve veći broj prometnih nesreća. I danas je isto tako! Budući da su korizmene nedjelje rezervirane za hodočašća u svetište Kraljice Mira u Hrasnu, učinilo mi se zgodnim ovaj blagoslov staviti u Došašće.
U četvrtu nedjelju Došašća, 20. prosinca nakon svete Mise u Bobanovu u 9,30 i pučke svete Mise na Aladinićima u 11 sati bio je blagoslov vozača i vozila. Pod obadvije svete Mise molili smo da Gospodin blagoslovi i čuva nas na svim našim putovima. U Bobanovu je svetu misu predvodio župni vikar don Ante Čarapina. HKM bl. Ivana Merza je nakon svete Mise dijelila vozačima naljepnice sv. Kristofora i mirise za automobile koje je za ovu prigodu donio ravnatelj PMD BiH don Ivan Štironja. Don Ante je na kraju Mise blagoslovio vozače i vozila a vozači su dali svoj prilog za misijsku akciju MIVA.
U župnoj crkvi svetu Misu u 11 sati predvodio je župni upravitelj don Marko. Pod svetom Misom je pjevao veliki župni zbor a sudjelovao je veliki broj vjernika koji su došli zahvaliti Gospodinu za sve sretno prijeđene kilometre. Nakon misnog slavlja don Marko je ispred crkve izmolio blagoslovnu molitvu te blagoslovio sve vozače i vozila. Misijska sekcija HKM je nakon pučke Mise organizirala podjelu sličica i mirisa za vozače i vozila a oni su dalii svoj prilog za misijsku akciju MIVA kao zahvalu za sretno prijeđene kilometre u autu kako bi misionari mogli kupiti auto ili bickle te lakše dolaziti do udaljenih dijelova u misijama. Nakon toga bila je prigoda za druženje, razgovor i čašu kuhanog vina kod župne kuće.