PROSLAVA TIJELOVA

Tijelovo je zapovijedana svetkovina u Crkvi. Slavi se uvijek u četvrtak nakon Presvetoga Trojstva. Blagdan je uveden kao blagdan Euharistije (tijela i krvi Isusove). Radi se zapravo o sjećanju na Posljednju večeru, koju je Isus uoči svoje muke blagovao sa svojim učenicima. Mi vjerujemo da za vrijeme svete mise sam Isus Krist prinosi žrtvu i pri tome se služi osobom svećenika.
I ove smo godine na svetkovinu Tijelova imali ranu svetu misu u Bobanovu, a večernju u 19 sati u Aladinićima. Svetu misu je predvodio župnik don Marko, koji je u propovijedi pojasnio nastanka i važnost ove svetkovine, te tumačeći evanđeoski odlomak pozvao vjernike na svesrdnije slavlje svete mise i redovitu pričest. Pod svetom misom, mladi i ovogodišnji krizmanici, su preuzeli čitanja, a veliki zbor pjevanje.
Nakon popričesne molitve krenula je procesija koju je organizirao i vodio naš kapelan don Ante i vjeroučiteljica Daniela. Na četiri mjesta u prostranom crkvenom dvorištu pripremili su oltare na kojima smo s Presvetim imali blagoslov. Ovogodišnji prvopričesnici kod kuće su pripremili i donijeli u korpama latice cvijeća te u procesiji su posipali cvijećem put kuda smo nosili Presveti sakrament. Hvala dragom bogu na ovom velikom danu i daru.
Klanjam Ti se smjerno, tajni Bože naš!