SVETKOVINA DUHOVA U BOBANOVU

U nedjelju 4. lipnja svečano smo proslavili svetkovina Duhova i ujedno zaštitnik naše filijalne crkve Bobanovu.
Za taj veliki dan organizirali smo trodnevnicu-duhovnu obnovu. U četvrtak 1. lipnja, prvi dan trodnevnice, započeli smo Euharistijskim klanjanjem u 19 sati, jer u ovoj crkvi je svakog prvog četvrtak u mjesecu Euharistijsko klanajnje, te prigodom za sv. ispovijed i nakon toga sv. misa koju predvodio fra Velimir Bagavac, župni vikar iz Drinovaca. U propovijedi je fra Velimir, koji je inače domaći sin ove župe, pozvao okupljene vjernike na odgovorniju obiteljsku molitvu, ali i redovitu osobnu molitvu.
U petak, 2. lipnja u 19 sati trodnevnicu smo započeli krunicom, litanijama Duha Svetoga i kao i prve večeri susjedni svećenici, don Anđelko Planinić, don Gordan Božić su bili na raspolaganju za svetu ispovijed. Nakon toga svetu misu je predvodio naš fra Velimir, te u prigodnoj propovijedi istaknuo važnost naše ljubavi prema Bogu i životne povezanosti s Bogom.
Na uočnicu, u subotu 3. lipnja pobožnost je kao i prethodnih dana počela u 19 sati (krunica, litanije, ispovijed) a svetu misu predvodio je fra Fra Stjepan Pavličević, član Franjevačke Provincije Bosne Srebrene. Sve tri večeri sakramentu ispovijedi pristupio je veliki broj župljana. Djeca i mladi su predvodili molitve, a župni zbor koji vodi Anica Puljić predvodio je liturgijsko pjevanje.
Fra Stjepan je i na Duhove predslavio svetu misu, na koju se okupio lijepi broj župjana, neki obučeni u narodne nošnje rodnog kraja, pa se i u ovom susretu mogao vidjeti „Duhovski događaj“ jedinstva u raličitosti. Fra stjepan je u propovijedi govorio o miru koji je kao i opraštanje plod Duha Svetoga. Nakon svete mise, kao i dosadašnjih godina, organizirali smo kratki program uz naša dva folklorna društva, „Naši korijeni“ i „Aladinići-Dubrave“. Naše domaćice su nas obradovale svojim specijalitetima te uz druženje i čašicu pića proveli smo ugodno popodne.