DOŠAŠĆE U NAŠOJ ŽUPI

dosasceU nedjelju 27. 11., ulazimo u novo vrijeme nove liturgijske godine, koje nazivamo Došašće. Došašće je vrijeme u kojem se pripravljamo za proslavu svetkovine Isusova rođenja. Vrijeme došašća, a napose ova prva nedjelja, nas poziva na budnost. Isus je svjestan da čovjek živi u jednom svijetu koji čovjeku nudi mnogo toga što ga može uspavati u tom njegovom iščekivanju dolaska Isusova, a to su životne brige od kojih nitko ne može pobjeći, trka za zaradom, kako steći krov nad glavom, briga za školovanje djece itd. Potaknut takvim brigama, vjernik vrlo lako zaboravlja da ide u susret Kristu koji dolazi. Nemojmo se uspavati, budimo budni, znajmo prepoznavati znakove vremena i događaja, ne zanemarujmo zahtjeve koje Bog u ovo vrijeme Došašća stavlja pred nas.
– Paket ljubavi je adventska akcija koju provodi župni karitas u suradnji s karitasom u Mostaru. Nastojmo i ovog Došašća kapljicom ljubavi obradovati najpotrebnije. Čitavo Došašće, sve do 18. prosinca, moći ćemo staviti svoj mali dar u kasice koje će biti na ulazu u crkvu ili osobno predati u uredu u vrijednosti jednoga paketa od 20 KM, a mladi će kasnije od toga napraviti pakete i podijeliti potrebnima u našoj župi uoči Božića. Ako netko želi može i sam napraviti paket ili na neki drugi način obradovati ovoga Božića neku obitelj koja je u potrebi.
– Mise zornice imaju pokornički značaj, jer valja ustati vrlo rano da se stigne u crkvu. Predstavljaju stoga neki oblik odricanja od sna. Svete mise zornice započinjemo u petak 16. prosinca i bit će svako jutro u 6,15 sati kao i prošle godine.