SVI SVETI – PATRON NAŠE ŽUPE

Leave a comment

U nedjelju, 1. studenog, je svetkovina Svih Svetih, patron naše župe. Kao i dosadašnjih godina, za taj veliki blagdan ćemo se duhovno pripremiti kroz trodnevnicu. U trodnevnici će biti prigoda za svetu ispovijed i očekujemo da će doći i drugi svećenici iz našega dekanata koji će biti na raspolaganju za ispovijed. Stoga vas dragi župljani pozivam sve, da se kroz trodnevnicu ispovijedimo, jer je to najbolja duhovna priprava za ovaj veliki blagdan. Ovo je i prigoda svim vjernicima da zadobiju potpuni oprost za svoje drage pokojne ukoliko izvrše propisana djela za dobivanje toga oprosta, a to su: pobožni pohod crkvi ili groblju za Svi Svete ili Dušni dan, ispovijed, pričest, Oče naš i Vjerovanje na nakanu Svetoga Oca Pape.
U četvrtak, 29. listopada, svetu Misu predvodi i propovijeda fra Josip Vlašić, župnik župe sv. Petra i Pavla u Mostaru. Krunicu predmole 4. i 5. razredi. Za vrijeme svete Mise pjeva zbor mladih. U 19 sati, nakon svete mise, u dvorani pastoralnog centra bl. Ivana Merza bit će predstavljen novi DVD našeg HKUD-a Dubrave Aladinići, o običajima kosidbe i vršidbe u Dubravskome kraju.
U petak, 30. listopada, svetu Misu predvodi fra Josip Vlašić. Krunicu predmole 6. i 7. razredi, a od 17 sati je prigoda za svetu ispovijed, a ispovijed je za svu školsku djecu. Za vrijeme svete Mise pjeva dječiji zbor.
U subotu, 31. listopada, svetu Misu predvodi don Dragan Filipović, župni vikar u župi sv. Franje u Čapljini. Krunicu predmole ovogodišnji krizmanici, a od 17 sati je prigoda za ispovijed. Za vrijeme svete Mise pjeva veliki zbor.
Svaki dan će biti više svećenika, stoga vas molim da iskoristimo ovu prigodu!
Na svetkovinu Svih Svetih u nedjelju, sveta misa u Bobanovu je u 9 sati, a svečana sveta Misa u Aladinićima je u 11 sati i predvodi je fra Josip Vlašić.
Toga dana nakon svete Mise, već tradicionalno se održavaju Dubravski susreti i to ove godine 16. po redu. Svoj dolazak najavilo je 12 društava iz raznih krajeva naše Domovine: „Ženska ganga“ Grude, HKUD „Sv. Ivan Krstitelj“ Ružići-Grude, HKD „Napredak“ Uskoplje, KUD „Ivan Goran Kovačić“ Velika, HKUD „Stolac“ Stolac, HKUD „Rotimlja“ Rotimlja, HKUD „Bećarac“ Lepenica, HKUD „Fra Jozo Križić“ Roško Polje, HKUD „Naši korijeni“ Bobanovo, HKUD „Domanovići“ Domanovići i  HKUD „Bosansko izvorno kolo“ Stolac. Organiziran je i popodnevni program uz pučko veselje.